![](http://2.bp.blogspot.com/-fJJpwxEIeL4/T-HUWG2-VQI/AAAAAAAAAPI/_16DZAclvRY/s320/800px-Pla%C3%A7a_Sant_Felip_Neri.jpg)
A la paret de l'església de Sant de Felip Neri encara es poden veure els reductes de la metralla d'una bomba llançada per l'aviació del bàndol nacional durant la Guerra Civil Espanyola.
A la plaça, també hi ha uns fanals d’estiol gòtic, són molt semblants als fanals del carrer bertrallans, però es diferencien en que els vidres d’aquest són transparents i permenten veure l’interior del fanal.
Continuant el nostre camí, vam arribar a la Plaça Garriga i Bachs. Ens podem trovar amb una escultura d’uns homes que segons diu a placa, van sacrificar la seva vida per la ciutat, Déu i el rei, aquest monument es en agraiment a aquest homes.
La placa diu així:
“ El P.Joan Califa, el Dr. Joaquín Pou, D.Joan Massana, D.Savador Avet, D.Jose Navarro, D.Pedro de las Tortras, D.Julián Portet i D. Ramon Másvan sacrificar la seua vida per Déu, per la patria i pel rei. La ciutat agrïda honra aquí perpètuament la seva memoria. 1929”
Passant el carrer del Bisbe, ens trobem amb un pont gòtic que va al Palau de la Generalitat i conecta amb la Catedral de Barcelona.
Ara ens trobem en el carrer de la Pietat y vam trovar una placa que té aquesta escriptura:
“ Apel·les Mestres nascut al cor de Barcelona ha rebut l’homenatge de la ciutat i tot Catalunya. Les corporacions artístiques es complauen per recordar-ho. 1935”
També es trova el portal de la Catedral de la Pietat, en aquesta catedral es por veure perfectamente el timpa de dibuixos religiosos, concretamente al timpa, que hi ha representada l’escerna de la Verge Maria sostenint a Jesús després d’haber mort, també es poden apreciar les gargoles del absis que tenen formes d’animals.
Ara tornem a la Catedral de Barcelona, Monument Històric Artístic Nacional des del 2 de novembre de 1929.
Aquesta construcció religiosa d’estil gòtic,és una construcció dels segles XIII-XV dedicada a la Santa Creu i a Santa Eulàlia, la patrona de Barcelona.
Aquesta catedral esta construida sobre l'antiga catedral d'estil romànic (la qual estava sobre una esglesia anterior que va succeir a una basílica paleocristiana).
![](http://4.bp.blogspot.com/-BfH3MfUG2ks/T-HXFSUOQ7I/AAAAAAAAAQQ/Xw1ZfA9NiuI/s320/98347829347238947293_82364293469234639_834924692_9203479238479_n_large.jpg)
Més enllà hi ha la Casa dels Canonges, Aquest nom prové dels canonges, uns eclesiàstics membres d’un capítol, una catedral o una col·legiata, que segueixen una vida en comú regida per una regla mentre compaginen la vida apostòlica i l’ofici clerical. La casa, en l’actualitat, és la residència del president de la Generalitat.
Al carrer del Paradís ens trobem amb un antic Temple romà, es poden observa unes columnes, data del segle I a.C., molt ben conservades. Actualmente aquest edifici és un Centre d’excursionistes catalans, a la placa que hi ha al mur s’hi por aprecia una commemoració a Joan Amades i Gelats, pel centenari de la mort aquests folklorista.
Ara tornem una mica més enrere i ens trobem al Palau del Lloctinent.
Un lloctinent és la persona que és segon d’un cap, rei, d’un superior..etc, i que el pot substituir en cas d’absència d’aquest.
A Catalunya, el lloctinent s’encarregava de substituir al rei mentre aquest viatjava per la corona d’Aragó.
Fins el 1994 va ser l’Arxiu de la Corona d’Aragó per raons de seguretat i falta per la falta d’espai van ser traslladats, seguint la voluntat de Jaume II, que volia tenir tots els document vora seu i ell vivia allà.
Vam continuar caminant i vam arribar a la Plaça del Rei que esta envoltada del Paulau lloctinent, Paulau Eeial, Capella de Santa Aghata, Saló del Tinell i el Museu d’història de Barcelona.
El Saló del Tinell que antigament es feien les cerimònies dels reis, es d’estil gòtic i plena d’arcs, té una gran importància ja que aquí van rebre a Cristòfol Colom després d’anar a Amèrica
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada